Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Англия се измъчи, но все пак победи Сърбия

Спорт

Англия се измъчи, но все пак победи Сърбия

Англия се измъчи, но все пак победи Сърбия - Tribune.bg

Белингам бележи, Хари Кейн неузнаваем

Големият фаворит на хартия на Евро 2024 Англия стартира с трудна победа при 1:0 над Сърбия в мач от група С. Единственото попадение в Гелзенкирхен реализира новата звезда на "Трите лъва" Джуд Белингам, за да зазвучи хитът на Бийтълс Hey, Jude от трибуните с фенове на британците.

В същото време капитанът и голмайстор №1 в историята на Англия Хари Кейн не впечатли с изявите си, като само веднъж успя да застраши по-сериозно вратата на съперника, когато удари и греда. 

На свой ред "белите орли" се представиха повече от достойно, но Александър Митрович изпусна едно от малкото положения пред вратата на Джонатан Пикфорд, докато неговият партньор в атака Душан Влахович бе разочароващ.

Въпреки големите очаквания, двубоят започна спокойно и без положения пред двете врати, а "Трите лъва" изчакваха грешка в отбраната на съперника, задържайки трайно топката. 

Такава се откри в 13-ата минута, когато топката бе изнесена на фланга, където Букайо Сака центрира, топката рикориша в крака на бранител в "червено", а Джуд Белингам изпревари Андрия Живкович, за да вкара с глава от няколко метра.

В 20-ата минута обаче Англия можеше да бъде попарена от грешка на Арнолд, който предостави топката на Александър Митрович, но добре познатият на Острова таран стреля от границата на наказателното поле покрай лявата греда на Пикфорд.

Това се оказа и единствената добра ситуация за Сърбия през първата част. През останалото време тимът на Саутгейт държеше мача в свои ръце, като най-доброто положение се откри в 25-ата минута, когато наивен пас на Душан Влахович през центъра бе пресечен, Букайо Сака намери Кайл Уокър, който успореден на голлинията пас, но въпреки сериозното присъствие в "бяло", никой не успя да засече топката.  

А в минутите преди почивката Филип Костич се контузи и мястото му на терена зае Филип Младенович.

След час игра Митрович имаше отлична възможност да изравни, но бе съборен в наказателното поле, главният съдия Даниеле Орсато не видя нарушение на правилата.

Веднага след това на терена се появи Душан Тадич, а излезе Митрович.

В 66-ата минута Сърбия можеше да изравни, ако концентрацията бе на по-високо ниво. Тадич и Йович направиха отлична комбинация, но вторият не се ориентира по най-добрия начин и позволи на Пикфорд да пресече атаката.

А в 77-ата минута Англия създаде първата си наистина добра атака след почивката. Тогава резервата Джаред Боуен, появил се минута по-рано, намери Хари Кейн, чийто удар бе отразен от Райкович, а топката срещна и гредата.  

До края на мача двата тима не успяха да се изненадат, а Англия се задоволи с минимален успех, след който на Острова вероятно ще потърсят сметка на селекционера Гарет Саутгейт за безличното представяне на тима. Сърбия пък ще търси точки срещу Дания и Словения за място в следващата фаза. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати